Lente in huis

Toen ik laatst de mintkleur van de nieuwe hoooked natural jute zag langskomen was ik meteen verkocht! 😍 Ik wist het zeker πŸ€— het moest een leuke omgehaakte accubak worden om de lente in huis te halen. 🌸🌼πŸ₯€πŸŒ»

Ik ging op koopjesjacht en vond er eentje in de kringloop. Ik was er best lang naar op zoek en ontdekte dat ze dus gewoon drie rijen dik bij de action staan. πŸ™ˆ OEPS!

Ik gebruikte een 12 mm haaknaald. Zoals het garen ook beschrijft jute.. het voelt dus net als touw en enige spierballen zijn wel vereist. Toch vind ik het juist een stoer uiterlijk geven, lekker stoeien met garen wat misschien wel uit je comfortzone is daar hou ik van maar wel in de juiste kleurπŸ˜‡ en je haakt hem zo! Ook leuk om 🎁 te doen of te krijgen. 😊

Patroon

β™‘haaknaald 12mm

Ik begon met een lossenketting die precies rondom de accubak past.

Onthou dat door de steken die je haakt de omvang iets groter wordt. Haak daarom niet een te grote lossenketting. Sluit de lossenketting met een halve vaste.

toer 1-7 : haak 1 losse (dit is voor de hoogte en haak je alleen in toer 1), en 1 vaste in iedere losse. Je eindigt de toer niet met een halve vaste om de toer te sluiten maar je blijft in de rondte haken zo blijft het haakwerk mooi aan alle kanten.

Voor dit voorbeeld heb ik 7 toeren aan vasten gehaakt dit is wel afhankelijk van de grote van de accubak.

Toer 8: 1 toer halve vaste rondom zo ontstaat er een mooi randje. Doordat je in de rondte hebt gehaakt moet je er goed opletten dat je haakwerk overal evenredig is dus in mijn geval had ik overal 8 vasten boven elkaar zitten.

Voor de finishing touch bevestigde ik er een leuk labeltje op.

Ik ben zelf altijd gek op gouden glitterdraadjes en zeker voor het bevestigen van leren labels 😍🌟. Een klein sprankelend detail geeft net dat beetje extra!

Ik kocht in de supermarkt een leuk blauwe druif plantje en tada

een vintage accubak in een nieuw jasje ⬇

Veel plezier met het haken van jouw accubak! 🌸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s